Detaljplan
Publicerad 2024-05-31
Uppdaterad 2024-05-31 13:10
Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för ett nytt hållbart bostadsområde i Sala, med tillhörande service samt ett verksamhets- och handelsområde i ett attraktivt trafik- och skyltläge. Syftet med bostadsområdet är att möjliggöra för en bredd av olika bostadstyper och där även service som förskola, äldreboende, mötesplatser och viss centrumverksamhet har möjlighet att utvecklas. Detaljplanen syftar till att möjliggöra för ett natur- och landsbygdsnära boende, där de natur- och rekreationsvärden som finns i området tillvaratas och utvecklas. Syftet med verksamhets- och handelsdelen av området är att möjliggöra för ett område med bred användning och en variation av handel och verksamheter, vid en av Salas entréer. I norra delen av planområdet säkerställer planen att gatustrukturen i Ängshagenområdet kan utvecklas och bindas ihop.

Diarienummer: 2024/200
Plan handlagd med: Standardförfarande

Läs mer om Planprocessen

Samråd


Kommunstyrelsens ledningsutskott har vid sammanträde 2024-05-22 beslutat att samråd ska ske över rubricerad detaljplan.
En detaljplan är en plan för utformning av bebyggelse och mark inom ett visst område. Detaljplanen reglerar var man får bygga samt vad byggnader och markområden skall användas till (exempelvis bostadsändamål, handel, industri, park eller kontor). Detaljplanen kan även reglera hur stora byggnader får vara, samt hur byggnader får se ut. Att ett område är detaljplanerat har betydelse för vilka regler som gäller enligt Plan- och bygglagen och Miljöbalken. Detaljplanen styr även bygglov.

Samrådet syftar till att samla in information och kunskap om planområdet och önskemål och synpunkter som berör planförslaget för att kunna hantera dessa i ett tidigt skede av detaljplanearbetet. Alla synpunkter som inkommer beaktas och tas ställning till i vidare utveckling av planförslaget. Under samrådsperioden har du möjlighet att lämna ett yttrande om förslaget till detaljplan.

Handlingarna som tillhör detaljplanen finns utställda i medborgarkontorets reception, Stora Torget 1, samt på kommunens hemsida www.sala.se.

Föranmälan krävs för att delta i samrådsmötet och görs till kontaktperson Mikael Byström via e-post, senast 1 vecka innan samrådsmötet, alltså senast den 15:e augusti.

Samrådstid: 2024-06-03 - 2024-08-31
Samrådsmöte: 2024-08-22 kl.17:30-19:00, Sala Folkets hus, A-salen, Borgmästaregatan 1, 733 30 Sala

Synpunkter


Synpunkter på förslaget ska skriftligen inlämnas till:

• Adress: Sala kommun Planering och Utveckling, Box 304, 733 25 Sala
eller
• Mail: kommun.info@sala.se

Synpunkter senast: 2024-08-31

Dokument

Upplysningar