StartSjälvserviceSommarläger - Anmälan (stängd)
Självservice

Sommarläger - Anmälan (stängd)

Publicerad 2017-04-12
Uppdaterad 2020-02-18 11:07
Meddelandet skickas till kulturfritid@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
Anmälan till årets sommarläger 2019 är nu stängd och öppnar nästa år igen inför sommarlägret 2020!

Om tjänsten

Sala kommun har som mål att erbjuda ett så brett lägerutbud som möjligt. Sommarläger anordnas under veckorna  25, 26, 27 samt 31, 32, 33.

Under vecka 16 kommer alla barn som går på mellanstadiet att få sommarens lägerprogram. Det delas ut i samtliga kommunens skolor. 

Alla läger startar första dagen på Kulturkvarteret Täljstenen. Under lägren är samtliga deltagare försäkrade genom Sala kommun. Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras vid årets sommarläger så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål. Lägerbeskrivningar hittar du i vår broschyr.

Lägren är kostnadsfria för alla deltagare. Obs! Alla barn är garanterade minst ett läger..
Lägren är så kallade dagläger och pågår mellan klockan 9 och 16 måndag–fredag. Lunch serveras. Begränsat deltagarantal till samtliga läger. Om antalet deltagare blir fler än disponibla platser sker lottning.

Anmälan

  • Anmälan öppnar 20 april.
  • Sista anmälningsdag för årets läger är den 13 maj.
  • Sista dag att avboka erbjuden plats är den 4 juni.
  • Ett meddelande skickas via brev till samtliga efter sista anmälningsdag som anger om du fått plats eller står på kölista.

Avbokning

Avbokning ska ske via 0224-74 78 52 alternativt via sommarlager@sala.se

Villkor

  • Sommarläger vänder sig i första hand till barn och elever i mellanstadiet och som är folkbokförda i Sala kommun. 
  • Lägren pågår måndag–fredag kl. 9.00–16.00 om vi inte anger något annat.
  • Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras vid årets sommarläger så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål.
  • Kravet på simkunnighet innebär att kunna doppa huvudet under vatten samt att kunna simma minst 200 meter på djupt vatten. 

Avgifter

Sommarläger 2020 är gratis för alla lägerdeltagare!

Därför är våra sommarläger gratis för alla deltagare!

Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att administrera, fördela medel och följa upp satsningen på stöd till sommarlovsaktiviteter. Medel har delats ut till Sveriges kommuner efter en speciell fördelningsnyckel. Kravet på aktiviteterna är att de är kostnadsfria. Aktiviteterna ska möjliggöra möten över sociala gränser och då får ingen särskild behovsprövning göras för de enskilda barnen.