Starte-böcker och ljudböcker
Självservice

e-böcker och ljudböcker

Publicerad 2017-10-03
Uppdaterad 2019-04-25 08:34
Meddelandet skickas till stadsbibliotek@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.

Låna

Med anledning av byte till nytt bibliotekssystem behöver du som tidigare är registrerad eventuellt registrera dig på nytt.

Om tjänsten

Hur gör jag?

För att låna en e-bok eller ljudbok i mobilen, laddar du hem appen biblio. För att logga in, välj Biblioteken i Västmanland, fyll sedan i ditt lånekortsnummer och pinkod. En ny uppdaterad version av Biblio, Biblio 2.0 har släppts. Använder du appen redan idag kan du behöva radera den gamla appen och ladda ner den nya versionen på nytt. Dessutom behöver du logga in igen och om du använder offline-funktionen så behöver du ladda ner boken igen.

Om du vill låna en bok till din dator eller läsplatta. Läs mer på vastmanland.elib.se

Om inget händer när du försöker låna e-böcker 

Det kan bero på att bibliotekets lånekvot för nuvarande månad är nådd. Möjlighet att åter låna e-böcker sker fr.o.m. första dagen i nästkommande månad.

Fria e-böcker

Litteraturbanken digitaliserar svenska klassiker och lägger ut dem kostnadsfritt för läsning i dator, läsplatta eller mobiltelefon. E-böckerna är gratis och du behöver inte något lånekort för att ladda ner dem.

Tjänstegaranti

Det är gratis att låna e-böcker. Du använder ditt lånekortsnummer och din pin-kod för att logga in. Du kan ladda ner max 2 nedladdningar per 7 dagar och lånetiden är 4 veckor. När lånetiden är slut försvinner boken automatiskt. Du behöver alltså inte tänka på att återlämna och det kan inte bli några förseningsavgifter.

Relaterade kategorier