StartSjälvserviceBelastningsregistret, utdrag HVB-hem (442.7)
Självservice

Belastningsregistret, utdrag HVB-hem (442.7)

Publicerad 2016-10-31
Uppdaterad 2018-02-23 15:46
Meddelandet skickas till Bemanningsenheten.voo@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.

Nedan finns två blanketter att välja mellan: den översta är ifyllnadsbar direkt på nätet. Blanketten är elektronisk och ifyllningsbar på datorskärmen. Du måste ändå skriva ut blanketten och underteckna den innan du skickar den till oss. Du kan också skanna den underskrivna blanketten och skicka den per e-post. Den undre är endast för utskrift. Du skriver i ett av formulären och skickar det till: 

Rikspolisstyrelsen 
Box 757 
981 27 Kiruna 

Intyget levereras sedan till din bokföringsadress och därefter skickar/lämnar du det till Vård och omsorg.  

Handläggningstiden är cirka 2 veckor. Giltighetstid 6 månader.

 

Om tjänsten

Enligt lag ansvarar Rikspolisstyrelsen för belastningsregistret och misstankeregistret. Dessa register innehåller uppgifter om den som fått påföljder för brott och som är skäligen misstänkt för brott.

Som privatperson har du rätt att begära utdrag om dig själv. Alla som vikarierar inom Vård och omsorgs verksamheter måste kunna visa upp ett giltigt intyg från belastningsregistret.

Skicka inte in utdraget tillsammans med din jobbansökan. Det är först när du blivit erbjuden ett jobb inom vård och omsorg, som du måste visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

För att få arbeta på ett HVB-hem ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas för arbetsgivaren om inte arbetsgivaren själv har begärt ett utdrag från Polismyndigheten.

 

Villkor

Alla är välkomna att använda denna tjänst.

Avgifter

Tjänsten är kostnadsfri.