StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningBrottsförebyggande och trygghetsskapande temadag
Nyhet
Publicerad 2024-10-07
Uppdaterad 2024-10-07 11:22

Tisdagen 1 oktober genomfördes en temadag i Sala med brottsförebyggande och trygghetsskapande insatser i fokus.

Brottsförebyggande och trygghetsskapande insatser stod i fokus när anställda i kommunkoncernen, civilsamhället och det lokala näringslivet i Sala bjöds in till en gemensam temadag. Syftet med temadagen var att belysa vilket arbete som idag genomförs på kommunal nivå, men även vilka steg vi avser att ta i framtiden.

Temadagen var även ett mycket bra tillfälle till att låta alla de funktioner, föreningar, trossamfund och näringslivet att få träffa varandra för att utbyta erfarenheter och tankar utifrån dagens tema. Arrangemanget höll till i Ställverket på Täljstenen i Sala och leddes och modererades av Roger Lander, säkerhetssamordnare på Sala kommun.

"Det är av vikt att anordna gemensamma träffar där vi från kommunen kan kommunicera både internt och externt vad vi gör kopplat till brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Sala."

- Roger Lander, säkerhetssamordnare

Gästföreläsare

Gästföreläste gjorde Elin Norrbin, kriminolog och brottsförebyggarstrateg från företaget Embrace Safety i Örebro. Hon delade med sig av sina erfarenheter i att arbeta systematiskt och effektivt för att förebygga brott och otrygghet i en kommun.

Talade gjorde även David Birgestad, kommunpolis Sala, Daniel Eriksson, brottsförebyggande samordnare på Polisen Västmanland och Linda Svedlund, samordnare på Salabostäder.

Deltagare i brottsförebyggande och trygghetsskapande temadagen på Täljstenen.
Deltagare i brottsförebyggande och trygghetsskapande temadagen på Täljstenen.

 

Kontakt

Roger Lander, Säkerhetssamordnare
0224-74 70 15 roger.lander@sala.se

Relaterade kategorier