StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningBeredskapsveckan 2024 – Sätt igång!
Nyhet
Publicerad 2024-09-16
Uppdaterad 2024-09-25 15:07

Beredskapsveckan är en temavecka och kommunikationsinsats vecka 39 varje år. Veckan leds av MSB och genomförs av många aktörer samtidigt i syfte att stärka motståndskraften hos invånarna. Temat för 2024 är ”Sätt i gång!”.

Beredskapsveckan genomförs 23-29 september. Flera kommuner i Västmanland genomför aktiviteter under veckan. Det kan handla om att starta upp trygghetspunkter, servera beredskapsmat i kommunens skolor, informera vid utställningar, på webbplatser och i sociala medier med mera.

Tema "Sätt igång!"

Temat för 2024 är ”Sätt i gång!” och är medvetet öppet formulerat så att det går att sätta i gång med det som varje kommun ser som mest angeläget i den lokala beredskapen.

Prata kris och krig med vår beredskapssamordnare

På fredag den 27 september har du möjlighet att träffa vår beredskapssamordnare och ställa frågor om krisberedskap och totalförsvar. Du kanske undrar över skyddsrum, hemberedskap,  vad kommunen gör och vad som förväntas utav dig i kris?

Fredagen den 27 september
Plats: Stora torget i Sala
Tid: Klockan 12.00-15.00

Välkommen!

Det händer i Västmanland

På Länsstyrelsen i Västmanlands läns webbplats hittar du en sammanställning av de aktiviteter som genomförs i Västmanland under veckan.

Beredskapsveckan 2024 – det händer i Västmanland (lansstyrelsen.se)

Relaterade kategorier