StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSala Pride - medarbetare utbildas inom HBTQIA+
Nyhet
Publicerad 2024-09-04
Uppdaterad 2024-09-04 14:23

I samband med prideveckan erbjuds Sala kommuns medarbetare en utbildning för att öka kunskapen om HBTQIA+ och främja medvetenhet och förståelse för invånares olika förutsättningar och behov.

Denna vecka firas Pride i Sala. Pride-rörelsen grundar sig på värderingar som alla människors lika värde och rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Pride är ett tillfälle att lyfta de många viktiga framsteg som gjorts i kampen för alla människors rätt att vara den de är, älska vem de vill, och leva i frihet från diskriminering och hat.

HBTQIA+-medvetenhet i Sala kommun

I Sala kommun finns invånare av olika åldrar, kön och könsidentiteter, som har olika funktionalitet, etnisk tillhörighet, trosuppfattning och sexuell läggning. Som kommun har vi en skyldighet att ge likvärdig service till alla invånare.

"Det är viktigt att öka kunskapen om HBTQIA+ för att skapa en mer inkluderande kultur med gott bemötande mot alla." -Amanda Lindblad, kommunstyrelsens ordförande

Efter politiskt uppdrag så erbjuds Sala kommuns medarbetare, i samband med prideveckan, därmed en utbildning för att öka grundkunskaperna om HBTQIA+ och främja medvetenhet och förståelse för invånares olika förutsättningar och behov.

Utbildningen är framtagen i ett projekt för intern kompetensutveckling inom Sala kommun, som är medfinansierat av Europeiska socialfonden, ESF.

Logotyp, medfinansierat av Europeiska socialfonden.

 

Kontakt

Amanda Lindblad (S), kommunalråd
0224-74 71 00 amanda.lindblad@sala.se
Daniel Holmvin, Kommundirektör
0224-74 70 00 (växel) daniel.holmvin@sala.se