Nyhet
Publicerad 2024-09-03
Uppdaterad 2024-09-10 11:13

Sala kommun genomför i år för första gången en företagsvecka som en del i kommunens satsning på näringslivet.

Sala kommun satsar i år på en företagsvecka. Under veckan fokuserar kommunen på att möta det lokala näringslivet för att:

  • Stärka förståelsen för att det är först när vi krokar arm och förstår varandras roller i samhällsbygget som vi skapar ett gott företagsklimat. 

  • Ta ett gemensamt ansvar att stärka platsens attraktivitet genom att berätta den goda berättelsen om Sala. 

  • Genom öppen dialog och tät samverkan ta hand om det som behöver utvecklas.

 Att företag har bästa möjliga förutsättningar för att lyckas är faktiskt avgörande för att vi som kommun också ska kunna utvecklas och växa. Vi på kommunen behöver givetvis också göra vårt i det. -Amanda Lindblad, kommunstyrelsens ordförande.

Om företagsveckan

Veckan organiseras av näringslivsenheten i samverkan med flera andra kontor, branschorganisationer och lokala företagare.

Några av höjdpunkterna är ”Skäll & Gnäll” där vi tar emot synpunkter på vad vi kan göra bättre, en företagarfrukost där småföretagare får lära sig marknadsföra sin verksamhet med hjälp av AI, en heldag med studiebesök och workshop för gröna näringar, öppet hus för allmänheten på värmeverket och reningsverket samt några av kommunens största arbetsgivare.

Veckan avslutas med ett exklusivt besök från vice riksbankschef, Anna Breman, som håller en föreläsning om vår omvärld. Moderator är inspirationsföreläsaren och företagscoachen, Johan Dahl.

Läs hela programmet på www.salaforetagsvecka.se

Kontakt

Cecilia Lööv, Näringslivschef
0224-74 76 04 cecilia.loov@sala.se

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier