StartNyheter - listningFritidshemmens dag 2024
Nyhet
Publicerad 2024-05-14
Uppdaterad 2024-05-14 07:57

Idag, tisdag 14 maj, firas fritidshemmens dag för att uppmärksamma Sveriges cirka 4 000 fritidshem och det arbete som bedrivs där.

Fritidshemmet är till för elever mellan 6 och 13 år. Det är öppet före och efter skolan och under skolloven. Fritidshemmet är till för att stimulera elevers utveckling och lärande och erbjuda dem en meningsfull fritid när föräldrarna arbetar eller studerar och barnen inte är i skolan.

Undervisningen på fritidshemmen tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter, men eleverna utmanas också ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter och ges möjlighet att skapa och upprätthålla goda relationer.

Fritidshemmens dag

Den andra tisdagen i maj varje år sedan 1987, firas fritidshemmens dag i Sverige för att uppmärksamma det fantastiska och viktiga arbete som fritidshemmen bedriver.

I Sala kommun firas fritidshemmens dag ute på de olika fritidshemmen och tillsammans i stan. Det kommer bland annat gå ett paradtåg med fritidshemselever genom stan till stadsparken där representanter från Stadsbiblioteket, Fritidsbanken, Kulturskolan, med flera, finns på plats för arrangera olika festliga aktiviteter.

"I Sverige är nästan en halv miljon elever inskrivna på fritidshem, och i Sala kommun är det drygt 1 000 elever på fritidshem, det är värt att fira!"  -Niclas Ritzling, fritidshemssamordnare i Sala kommun

Kontakt

Niclas Ritzling, fritidslärare
niclas.ritzling@skola.sala.se