StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningInformation om grundvattenläget i september
Nyhet

Information om grundvattenläget i september

Publicerad 2019-09-18
Uppdaterad 2019-09-18 09:43
Meddelandet skickas till samhallsbyggnad@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
Det har kommit något mer nederbörd än normalt i både augusti och september. Dock syns detta ännu inte i de stora grundvattenmagasinen.

Hösten har börjat bra med tanke på mängden nederbörd. Under augusti föll det lite mer regn än normalt och septembernederbörden är redan nu uppe i normala nivåer. Nu när lövverken snart börjar gulna och temperaturen sjunker så kan den nederbörd som kommer så småningom börja fylla på grundvattenmagasinen, istället för att tas upp av naturen eller dunsta bort. Den nedåtgående trenden i magasinen har dock inte vänt ännu och därför fortsätter bevattningsförbudet att gälla tillsvidare.

I somras var vi oroliga för att nya lägsta nivåer skulle nås i flera magasin. Men eftersom Salas medborgare har varit så sparsamma med dricksvattnet under sommaren så finns det chans att vi undviker detta om vi får tillräckligt mycket regn under hösten. Samhällstekniska enheten fortsätter att noggrant följa utvecklingen.
 

Kontakt

Åsa Kling, Enhetschef
0224-74 75 61 asa.kling@sala.se