Både föräldrar, barn och personal kom för att titta på det nya tillagningsköket i Ängshagenskolan när kommunalrådet Anders Wigelsbo (C) klippte invigningsbandet.
Eleverna själva har kommit på namnet som det nya köket är döpt till, nämligen ”Den glade kocken”.
Ängshagenskolans nya tillagningskök var tidigare ett mottagningskök som nu har byggts ut från 100 till 160 kvadratmeter.
Hela 26 av 29 kök i Sala kommun är därmed numera tillagningskök, vilket betyder att man där själva lagar maten. De övriga tre köken är mottagningskök som tar emot mat som har tillagats i andra kök.
Varje dag serverar Ängshagenskolans tillagningskök 250-300 portioner mat till eleverna, förskolebarnen och personalen.
Johanna Ahlberg, Erika Olsson och Magnus Litsner heter de tre som jobbar i ”Den glade kocken”.
Köksmästare Magnus Litsner siktar på att ha fler ekologiska inslag i den skolmat som lagas på Ängshagenskolan.
Vi vill öka andelen ekologiskt framtagna råvaror till mer än de 30 procent som vi har nu, säger han.