StartKommunfullmäktiges möte den 18 december 2023 - vad som bestämdes i december
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-02 09:33

I december hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Innan mötet började berättade Elvira Matz om hur kommunen ska fira Salas 400-årsjubileum 2024.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer en ny politiker till styrelsen för Sala Bostäder AB.

Att förbereda för att bygga om vid Måns Ols badplats. Nu har kommunen antagit Detaljplan för Måns Ols badområde.

Att ändra i ett dokument som heter Policy för krisberedskap. I dokumentet står det hur Sala kommun ska jobba om det blir en kris. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Att ändra i ett dokument som heter Riktlinje för god ekonomisk hushållning. I dokumentet står det hur Sala kommun ska hantera sin ekonomi. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Att ändra i ett dokument som heter Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen (2010:1622). I dokumentet står det bland annat hur mycket det kostar att driva en restaurang. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Till det här mötet lämnades en ny motion och två nya medborgarförslag in. 

En motion är ett förslag från en politiker i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Förslaget handlar om att börja webbsända kommunfullmäktiges möten. Så man kan se och lyssna på kommunfullmäktiges sammanträde. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslaget.

Ett medborgarförslag är ett förslag från någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Ett förslag att ploga trottoaren framför Turbo förskola, utmed Gruvvägen. Det andra förslaget handlar om Lugnet Sätrabrunn och Hedens skola. Man vill bland annat flytta modulerna. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslagen. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se