StartKommunfullmäktiges möte den 27 november 2023 - vad som bestämdes i november
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-02 09:30

I november hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Mötet började med att ett pris som heter Silverpriset delades ut. Det är Sala kommun som delar ut priset till en arbetsplats på kommunen som gör saker som är extra bra för de som arbetar där, där det är god arbetsmiljö. Priset är 30 000 kr. I år fick Dalhemsgruppen priset.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer nya politiker till valnämnden och krisledningsnämnden. Att det blir en ny styrelse i Sala Silvergruva.

Vad det kostar att åka till exempel skolskjuts och färdtjänst i Sala kommun. Nu finns det ett dokument som heter Avgifter för särskild kollektivtrafik i Sala kommun. I det dokumentet står det vad det kostar. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida. 

Vad det kostar att ha trygghetslarm. Trygghetslarm är ett hjälpmedel med vilket man kan ringa på hjälp alla tider på dygnet. Nu ska det bli billigare att ha trygghetslarm om man är två som bor ihop. 

Till det här mötet lämnades tre nya motioner in.

En motion är ett förslag från en politiker i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Ett förslag handlar om serveringstillstånd. Man vill att restaurangerna ska få vara öppna längre och servera alkohol längre. Ett förslag handlar om trafiksäkerheten vid hållplatser med skolskjuts. Man vill bland annat att det ska vara tydligt skyltat där elever ska vänta på skolskjuts. Det sista förslaget handlar om att införa ett idrottsstipendium.

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se