StartKommunfullmäktiges möte den 30 oktober 2023 - vad som bestämdes i oktober
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-17 12:34

I oktober hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer nya politiker till social- och arbetsmarknadsnämnden och till Samordningsförbundet i Västmanland. 

Att avskriva, det vill säga avsluta, sex motioner som väckts för flera år sedan. En motion är ett förslag från en politiker i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. Det var partierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiets förslag.

När kommunfullmäktige ska ha sina möten nästa år. 

Till det här mötet lämnades två nya motioner och ett nytt medborgarförslag in. 

En motion är ett förslag från en politiker i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Ett förslag handlar om livsmedelstillsyn. Det andra förslaget handlar om var man kan parkera husvagnar i centrala Sala. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslagen. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Ett medborgarförslag är ett förslag från någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Det här förslaget handlar om att bygga skyddsvallar. Så det inte blir översvämningar. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslaget. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se