StartKommunfullmäktiges möte den 29 maj 2023 - vad som bestämdes i maj
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-02 08:03

I maj hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer nya politiker till äldre- och omsorgsnämnden och till social- och arbetsmarknadsnämnden. 

Att förbereda för att bygga i centrum. Nu har kommunen antagit Detaljplan för Gillet 6.

Till det här mötet lämnades två nya motioner och två nya medborgarförslag in.

En motion är ett förslag från en politiker i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Ett förslag handlar om att skriva ett dokument som heter handlingsprogram mot narkotikabruk hos unga. Ett annat förslag handlar om att skriva ett dokument som heter riktlinje vid klotter och skadegörelse. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslagen. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Ett medborgarförslag är ett förslag från någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Ett förslag handlar om att sätta upp klistermärken med förbud att kasta skräp. Förbud betyder att man inte får göra något. Ett annat förslag handlar om föreningsliv för alla barn i Sala. Man vill att det ska vara gratis för barn att till exempel spela fotboll eller sjunga i en kör. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslagen. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se