StartKommunfullmäktiges möte den 24 april 2023 - vad som bestämdes i april
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-02 08:00

I april hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Innan mötet började var det en kort teater om Gustav II Adolf. Det var för att berätta om att Sala firar 400 år nästa år.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att godkänna Sala kommuns bokslut för år 2022. Ett bokslut sammanfattar kommunens ekonomi för ett år. Sala kommun hade inte bra ekonomi förra året. 

Att ändra i ett dokument som heter Finanspolicy. I det dokumentet står det hur kommunen ska jobba med kommunens ekonomi. Det är ekonomikontoret som har skrivit dokumentet. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Att förbereda för att bygga LSS-bostäder på Bryggeriet. Nu har kommunen antagit Detaljplan för Bryggeriet.

Att bifalla medborgarförslaget om skapande av Veteranmonument/minnesplats i Sala. Det betyder att politikerna vill att Sala kommun ska göra som det står i medborgarförslaget. Nu ska kommunen arbeta för att det ska byggas ett veteranmonument/minnesplats i Sala för de som varit soldater i krig förut.

Till det här mötet lämnades en ny motion och ett nytt medborgarförslag in. 

En motion är ett förslag från en politiker i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen.

Förslaget handlar om att utreda och införa automatiserat beslutsfattande i Sala kommun. Det skulle betyda att vissa enklare beslut kan fattas snabbare. Nu ska kontoren undersöka om det går att göra som det står i förslaget. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Ett medborgarförslag är ett förslag från någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Förslaget handlar om läkemedelshantering och att hemtjänsten ska hjälpa till att hämta ut medicin till dom som bor på landet. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslaget. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se