StartKommunfullmäktiges möte den 27 mars 2023 - vad som bestämdes i mars
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-02 07:25

I mars hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Mötet började med att politikerna fick fakta om vad Kvinnojouren och Tjejjourgruppens gör. De arbetar med att hjälpa kvinnor, tjejer och barn som behandlas illa.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att Salabostäder kan låna mer pengar. Nu kan de låna 55 miljoner kronor mer. Det är bland annat för att kunna renovera gamla hus som de hyr ut. 

Att ändra i ett dokument som heter Taxa för tillsyn enligt lag om tobaksfria nikotinprodukter. Det är bygg- och miljökontoret som har skrivit dokumentet. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida. 

Att Sala kommun inte ska använda Attendohuset som LSS-boende. Det går emot lagstiftningar och Socialstyrelsens författningar och föreskrifter. Arbetet med nytt LSS-boende fortsätter som planerat söder om Bryggeriet.

Till det här mötet lämnades ett nytt medborgarförslag in. 

Ett medborgarförslag är ett förslag från någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen.

Förslaget handlar om översvämningsrisker vid skyfall inom Sala kommun. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslaget. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta. 

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se