StartKommunfullmäktiges möte den 27 februari 2023 - vad som bestämdes i februari
Informationstjänst
Publicerad 2024-09-02
Uppdaterad 2024-09-02 07:36

I februari hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Mötet började med att politikerna fick fakta om korruption, mutor och jäv.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att ändra i ett dokument som heter Reglemente för kommunstyrelsen och övriga nämnder i Sala kommun. Ändringarna handlade om bygg- och miljönämnden. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida. 

Till det här mötet lämnades tre nya medborgarförslag in. 

Ett medborgarförslag är ett förslag från någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. 

Ett förslag handlar om att sätta upp en digital skylt på Stora torget för att visa var det finns butiker längre bort. Man vill att fler hittar till butikerna längre bort. Ett annat förslag handlar om ställplatser, det vill säga parkeringar där man får ställa husvagnar eller husbilar. Man vill att det ska finnas fler ställplatser i Sala kommun. Det sista förslaget handlar om hur kommunen ska få fler besökare till Sala Silvergruva. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslagen. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta.

Kanslienheten
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se