StartKultur- och fritidsnämndens möte i september 2020 - Vad som bestämdes i september
Informationstjänst
Publicerad 2020-09-29
Uppdaterad 2020-09-29 09:00

I september träffades kultur- och fritidsnämndens politiker för att besluta i frågor som rör till exempel sport, teater och musikliv i Sala kommun.

Här är några saker politikerna diskuterade på mötet:

Fredrik Söderqvist, epidemiolog på Region Västmanland informerade om att i Sala kommun har 492 elever från 7:an, 9:an och andra året på gymnasiet deltagit i en undersökning. Undersökningen visar att det finns skillnad i hur vi mår beroende på kön, sexuell läggning, funktionsvariation och familjens ekonomi.

På grund av corona är det flera arrangemang i Sala som har fått ställas in, bland annat olika sportevenemang. Flera föreningar har sökt bidrag från Sala kommun för att klara av sin verksamhet, och några av dem har också fått bidrag.

Det lokala partiet Salas Bästa har lämnat in en motion om ett mer jämlikt Sala. De önskar att Sala kommun ska se till att föreningarna i Sala arbetar för jämlikhet. Kultur- och fritidsnämnden i Sala svarar att man redan arbetar så, då det finns regler som styr upp vad som gäller i hur vi är mot varandra.

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion om att de tycker att barn och äldre behöver umgås mer via föreningar, äldreboenden och skola. Kultur- och fritidsnämnden tycker att det är ett bra förslag.

Chefen för Kultur- och fritidskontoret tror att kontoret kommer att klara av att hålla sin budget och till och med kanske få ett överskott på 300 000 kronor när året är slut.

Sala kommun
0224-74 70 00 (växel) kommun.info@sala.se