Informationstjänst

Om kulturskolan

Publicerad 2017-11-20
Uppdaterad 2020-01-29 14:20
Meddelandet skickas till kulturskolan@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.

Kulturskolan i Sala

Kulturskolan - dans, ensembler, instrument, kör, sång, bild och form.

Kulturskolan erbjuder en bred undervisning inom sång, dans, musik, samt bild och form. Instrumentalundervisning både i grupp, enskilt och ensemble.

 

 

 

Vårt uppdrag

I Sala har vi höga förväntningar och vi vet att vi kan få alla barn och elever att lyckas. Kultur, både i form av utövande och som upplevelse, är ett ovärderligt stöd i det arbetet. Kulturskolans verksamhet utgår från läroplanen för grundskolan och FNs barnkonvention. Undervisningen sker via klassundervisning, kursverksamhet och projekt inom Skapande skola.

Klassundervisning

Musiklärare på kulturskolan arbetar i grundskolan som musiklärare.

Kurser på gymnasiet

I samarbete med Kungsängsgymnasiet har kulturskolan kurser i bild.

Skapande skola

Kulturskolan, i samråd med skolor söker pengar via statens kulturråd till  projekt i skolan med yrkesverksamma konstnärer, musiker och utomstående aktörer för att ytterligare stärka kulturen i skolan. Läs mer på Kulturrådets hemsida för Skapande skola.

Vår verksamhet

Kulturskolan erbjuder en bred undervisning inom sång, dans, musik, samt bild och form. Instrumentalundervisning både i grupp, enskilt och ensemble.

Individuell undervisning och gruppundervisning

Vi erbjuder individuell och gruppundervisning i sång och instrument på kulturskolan. Vi bedriver även gruppundervisning i bild och form samt dans.

Musikensembler

Kulturskolan bedriver olika musikensembler. Som t.ex. Vilstråk, gitarrensembler, slagverksensemble,  Stråkorkestern, Lilla Blås, Nya Salongsorkestern och popensembler. 

Körer

Det finns flera körer på kulturskolan: Silverrösterna och Silverstämmorna

Konserter och föreställningar

Kulturskolan ger konserter i olika sammanhang. Vi samarbetar med andra organisationer som till exempel Rotarys återkommande julkonsert och kulturnatta.

Vuxenverksamhet

Vuxna som vill ha instrumentundervisning tas emot i mån av plats enligt överenskommelse. Annars hänvisar vi intresserade till studieförbunden. 

Föräldrasamverkan

Vill du som förälder i kulturskolan tillvarata barnens intressen i kulturskolan, ur föräldraperspektiv. Vara talesman för föräldrar, exempelvis i samband med planerade förändringar.
Vara bollplank till kulturskolan när verksamheten planeras.
Vara samordnare för föräldrar som vill medverka som stöd vid elevernas konserter och liknande.

Har du frågor eller är intresserad av detta, hör av dig till kulturskolan eller till den lärare ditt/dina barn har. Du är välkommen!

Relaterade kategorier