StartUppleva och göraBibliotekArrangemang för vuxna
Informationstjänst

Arrangemang för vuxna

Publicerad 2017-10-03
Uppdaterad 2020-02-14 17:22
Meddelandet skickas till stadsbibliotek@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
Biblioteket är en populär mötesplats. Vi arrangerar egna program och samverkar gärna med andra arrangörer. Här presenterar vi vad som händer på biblioteket.

Under våren 2020 kan du delta i läsecirklar, få hjälp med läxläsning eller få IT-handledning. Det kan tillkomma fler aktiviteter senare.

IT-handledning

Vi erbjuder fasta drop-in tider onsdagar kl 10.00-11.00 och torsdagar kl 11.00-12.00.
Är du ny med datorer, undrar hur man använder bibliotekets digitala tjänster eller vill ha hjälp att komma igång med sociala medier? Välkommen in med din fråga, så ska vi försöka att lösa den tillsammans!
Vill du boka en annan tid är du välkommen att höra av dig till biblioteket. Handledningen tar max en timme per tillfälle.

Läsecirkel

En delad läsupplevelse stannar längre...
Du anmäler dig till det tillfälle du vill gå. Du läser boken.
Vi träffas över en enkel fika för att dela med oss av vår upplevelse våra tankar kring texten. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Måndag 24/2 kl. 17.00
Små eldar överallt - Celeste Ng. Fullt!

Måndag 30/3 kl. 17.00   
Pendeln - Julie Lindahl

Måndag  27/4 kl. 17.00  
Kåda - Ane Riel
 

Studierummet - läxhjälp

Tisdagar kl. 15.00-17.00.
Få enklare hjälp i dina studier med stöd av personalen. Vi riktar oss främst till Dig med behov av stöd i det svenska språket men alla som studerar i någon form är välkomna. Du får hjälp med till exempel, informationssökning, att läsa igenom texter, förstå studieuppgifter. Drop in - ingen föranmälan. Kostnadsfritt!

Utställning om modersmål

Modersmålsdagen 21 februari 2020.
Eleverna i Salas skolor som har modersmålsundervisning har jobbat i flera veckor för att visa sin stolthet och kunskap om sina språk och hemländer. De visar information om dagens betydelse samt information om olika språk. Utställningen finns att se på biblioteket 17-29 februari.